Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  RTV će kvalitetnije izveštavati sa subotičkih festivala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

13. 03. 2009.

RTV će kvalitetnije izveštavati sa subotičkih festivala


Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Blažo Popović i direktor Otvorenog univerziteta Subotica Blažo Perović danas su potpisali protokol o saradnji između pokrajinskog javnog servisa i dva subotička festivala - Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu.

Potpisivanju su prisustvovali pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić, teatrolog i predsednik Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu Jovan Ćirilov, direktor Jugoslovenske kinoteke i direktor Festivala evropskog filma Palić Radoslav Zelenović, direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu Slobodan Marković i izvršni direktor Otvorenog univerziteta Subotica Dejan Zvekić.

- Iako oba festivala postoje već punih 16 godina, ovo je prvi put da pokrajinski medijski servis na jedan drugačiji i bolji način pristupa izveštavanju s ovih dešavanja - rekao je Perović i dodao kako je tokom prethodne dve godine RTV o ovim događajima izveštavala samo u sklopu informativnog programa.

S njim se složio i Radoslav Zelenović, koji je ukazao na nekoliko apsurda u vezi s medijskim praćenjem ovih međunarodnih kulturnih manifestacija. Između ostalog, pokrajinski javni servis ranije nije imao nijednu centralnu emisiju posvećenu festivalima, izostali su i ekskluzivni intervjui s brojnim značajnim gostima iz zemlje i inostranstva, a mesta u programskoj šemi nije bilo ni za specijalizovane hronike.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja protokola o saradnji izrazio je i Milorad Đurić, naglasivši kako je to jedan od načina demetropolizacije Vojvodine i u sferi kulture, što je i jedno od glavnih načela rada pokrajinske administracije.

- S obzirom na podatak da samo dva odsto stanovništva učestvuje u kulturnim dešavanjima u Pokrajini, značaj ovog protokola je utoliko veći, a time se ispunjava i jedan od osnovnih zadataka pokrajinskog medijskog servisa da blagovremeno i tačno informiše i edukuje svoje gledaoce- naglasio je Đurić.

- Značaj ova dva festivala, koji su se svojim kvalitetom pozicionirali i na evropskoj kulturnoj mapi, predstavlja imperativ i za našu medijsku kuću, koja u skladu s tim ima obavezu da profesionalno izveštava o njima- zaključio je Blažo Popović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi