Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Bend novinara Predraga Rave objavio novi album
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

24. 10. 2012.

Bend novinara Predraga Rave objavio novi album

Tridesetjednogodišnji novinar „Novosadske“ televizije Predrag Rava gitarista je u bendu „Groteska“ koji je ovih dana objavio drugi album.

Novi studijski album zove se "Podzemne vode" i 3. novembra u okviru Samhain festivala biće promovisan u klubu Ilegala (bivša Industrija), Vasina 19. Bend „Groteska“ osnovan je 2006. godine, a Predrag Rava je gitarista od samog početka.

Muzički pravac na ovom albumu za koji se opredelila četvoročlana postava benda je alternativni gotik/dark metal. Tekstovi su na srpskom jeziku, a tematika pesama su aktuelni problemi i dešavanja u društvu.

Predrag Rava objasnio je kako je nastao naslov albuma: “Podzemne vode su pojam za koji su svi čuli, ali nešto o čemu se ne priča, jer deluje nevidljivo, apstraktno, dok se one ne pojave u obliku problema koji ugrožava, nekad čak i egzistenciju. Znači, nešto što vreba, čeka trenutak da izbije na površinu. Tako i naziv albuma, stihijski protiče između redova svih pesama na njemu”.
Njihov prethodni album "Minut tišine" izašao je 2011. godine za izdavačku kuću "Dark Revolution".

Bend „Groteska“ će nastupiti i u Novom Sadu 24. novembra u CK13 gde će osim pesama sa novog albuma svirati i neke starije.

Pročitajte intervju sa Predragom Ravom koji je uradila koleginica Danijela Jakobi za sajt www.jelentop10.com.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi