Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Direktor Javnog servisa Iraka posetio UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 10. 2012.

Direktor Javnog servisa Iraka posetio UNS

Udruženje novinara Srbije danas su posetili pomoćnik ministra kulture Iraka Mudžafer Ubaid Al-Rubai, direktor Javnog servisa Iraka Mohamad Abdul Džabar Al-Šabut i ambasador Iraka u Beogradu dr Falah A. Abdulsada.

 

Oni su u razgovoru sa predsednikom IO Petrom Jeremićem, članom UO Živoradom Nikolićem i generalnim sekretarom Ninom Brajovićem izrazili želju da UNS i Sindikat novinara Iraka razviju međusobnu saradnju. 

Predložili su da novinari značajnih srpskih medija posete Irak i upoznaju se sa radom tamošnjih medija. Mohamad Abdul Džabar Al-Šabut rekao je da irački Javni servis poseduje i tri satelitske televizije, tri radio stanice sa nacionalnom pokrivenošću, a da su u njegovom sastavu i 38 lokalnih radio-televizijskih stanica. Irački javni servis ima i dnevni list “Al Sabah”, nedeljnik i nekoliko lokalnih novina.

Delegacija iračkih funkcionera i novinara boravila je u Beogradu povodom manifestacije “Iračka nedelja kulture u Srbiji” koja se ove godine održava treći put. UNS i Sindikat novinara Iraka prošle godine potpisali su Protokol o saradnji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi