Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sportska redakcija RTV-a osnovala Sportsku biblioteku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

07. 09. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Sportska redakcija RTV-a osnovala Sportsku biblioteku

Sportska redakcija Radio Novog Sada osnovala je Sportsku biblioteku.

 

Osim pehara i mnogobrojnih priznanja osvojenih na domaćim i međunarodnim takmičenjima medija, ova redakcija Radio-televizije Vojvodine postaje i riznica objavljenih dela naših najpoznatijih novinarskih pera, koji su sačuvali od zaborava ne samo klupske rezultate već i autentična sećanja na najuspešnije sportiste i trenere i sportske radnike sa ovih prostora.

„Naša Sportska biblioteka je važna ne samo zbog toga što ćemo sačuvati od zaborava mnoge zanimljive detalje iz života i rada klubova i pojedinaca koji su svoje znanje i uspehe ugradili u klupske rezultate već  i po tome što je to jedinstvena biblioteka naših kolega čija su pisana dela svojevrstan vremepolov kroz istoriju naših klubova i njihovih rezultata i našeg sporta uopšte. Svojevrsna je i po tome što će zbirka ove biblioteke biti dopunjavana u zavisnosti od sportskih rezltata klubova i pojedinaca kao i rada budućih generacija novinara u pisanim i elektronskim medijima,“ rekao je urednik Sportske redakcije Radio Novog Sada Ljubenko Zvizdić.

Kolega Zvizdić član je Uprave Udruženja novinara Srbije.

Delegacija Odbojkaškog kluba Vojvodina donela je u radijske prostorije RTV-a, za Sportsku biblioteku, nekoliko knjiga.

To su “Monografiju odbojkaškog kluba Vojvodine” povodom 75 godina postojanja kluba, zatim knjiga o našem legendarnom igraču i reprezentativcu naše zemlje Žarku Petroviću i ’Od blata do zlata’, Predsednika OK Vojvodina Rajka Kijca.

Predstavnike OK Vojvodina koji su posetili Sportsku biblioteku Radio Novog sada primila je glavni i odgovorni urednik Milada Popović.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi