Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Vođa štrajka sa Avale Nikola Vukomanović na B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 07. 2012.

Vođa štrajka sa Avale Nikola Vukomanović na B92

Voditelj Vesti na TV Avala i predvodnik štrajka zaposlenih u toj televizijskoj kući, mladi Nikola Vukomanović, od jula je deo tima TV B92.

 

U novoj kući nastavio je da radi u informativnoj redakciji, ali sada kao reporter i urednik Vesti. U izjavi za UNS Nikola kaže da je zadovoljan jer 12-godišnju karijeru nastavlja na B92.  Naglašava da je “veliki izazov raditi na televiziji koja slovi za najprofesionalniju i koja je u prethodnim godinama iz dana u dan dokazivala da je jedan od poslednjih bedema odbrane slobodne reči i misli”.

Nikola je predvodio štrajk zaposlenih na TV Avala, u kojem su učestvovali i honorarni saradnici, zbog neisplaćenih zarada. Štrajk je trajao 60 dana i prekinut je nakon obećanja vlasnika Televizije "Avala", datih pred članovima Republičke-radiodifuzne agencije, da će do 1. aprila isplatiti sva dugovanja prema zaposlenima i konsolidovati televiziju, što do danas nije ostvareno.

Kolega Vukomanović novinarstvom je počeo da se bavi u radijskoj redakciji Studija B u kojoj je bio voditelj, reporter i urednik u Informativnoj redakciji od  marta 2000. do januara 2004. godine. Potom prelazi na Pink, zatim u magazin Forbs, pa Network u kom je bio zamenik glavnog urednika.

Na televiziju se vraća novembra 2006. godine i ostaje na TV Košava do maja 2008. radeći kao prezenter vesti i reporter u Informativnoj redakciji. Isti posao nastavlja na TV Avala na kojoj je zbog dugovanja vlasnika prema zaposlenima krajem prošle i početkom ove godine predvodio jedan od medijskih štrajkova koji će ostati upamćen po solidarnosti, borbenosti i upornosti koleginica i kolega.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi