Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Film "Magija medija" na Jutjubu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 11. 2021.

Autor: Za media/UNS Izvor: Za media

Film "Magija medija" na Jutjubu

“Magija medija”, film u produkciji Za medija, o manipulacijama u mejnstrim medijima i drušrvenim mrežama možete pogledati na Jutjub kanalu

U filmu “Magija medija” se sreću drevne i savremene magijske tehnike. Autori otkrivaju da se u suštini ništa nije promenilo jer i savremeni magovi se hrane ljudskom nesrećom, strahom i slabošću, to su ribari ljudskih duša, kojima je savremena tehnologija omogućila mnogo bolji “ulov”.

Koreditelj Dušan Vojvodić, kaže da je film snažna kritika društva i eskalacije praznoverja i primitivizma, ali i da predstavlja suočavanje gledalaca sa manipulacijom kojoj je izložen svako od nas, kako kroz mejnstrim medije, tako i kroz društvene mreže i internet.

Film je završen januara 2020. godine i opisuje svetsku i domaću medijsku scenu neposredno pre izbijanja Kovid krize koja je na globalnom nivou donela novu, do sada neviđenu, epidemiju straha i neizvesnosti, što predstavlja idealnu osnovu za svaku vrstu manipulacije.

Film “Magija medija” je deo dokumentarnog serijala “MAG i JA”, zbog kog su, navode u produkciji Za medija, urednici RTS-a odbili da emituju čitav serijal.

Reditelji su Milina Trišić i Dušan Vojvodić. Koscenarista i glavni protagonista: Bane Jevtić. Autorska muzika: Vladimir Stojković – “Definit”. Producent: Ana Vojvodić Novinari: Miljan Vitomirović, Dušan Vojvodić. Produkcija: Za media d.o.o  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi