Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Gradska uprava ove nedelje obavestila Subotičke.rs da odbija zahtev redakcije da film “Crna Gora: Podeljena zemlja” bude prikazan 28. juna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

29. 07. 2021.

Autor: Subotičke.rs Izvor: Subotičke.rs

Birokratska vremenska kapija

Gradska uprava ove nedelje obavestila Subotičke.rs da odbija zahtev redakcije da film “Crna Gora: Podeljena zemlja” bude prikazan 28. juna

Sekretarijat za građevinarstvo subotičke gradske uprave početkom ove nedelje dostavio je, na adresu naše redakcije, zvaničan odgovor na naš zahtev, upućen 14. juna ove godine, da se na centralnom gradskom trgu na Vidovdan, 28. juna, odobri prikazivanje filma “Crna Gora: Podeljena zemlja” subotičkog režisera Borisa Malagurskog, nakon što su rukovodioci subotičkih bioskopa, postavljeni po principu stranačke podele ustanova, odbili da pomenuti film prikažu u bioskopima kojima rukovode. Na koverti je naveden 23. jul, kao datum kada je rešenje poslato.

 

U samom rešenju, datiranom na 25. jun, navedeno je da se pomenuti zahtev za privremeno zauzimanje javne površine odbija zato što navedene aktivnosti pretpostavljaju okupljanje neodređenog broja lica, te je za isto nemoguće unapred odrediti uslove. Gradska uprava se u rešenju pozvala na tačke 1 i 2 Naredbe o zabrani okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru.


Podsetimo, nakon što joj nije bilo odgovoreno uoči projekcije, koja je bila najavljena, naša redakcija je odustala od prikazivanja filma koji je privukao znatnu pažnju domaće i međunarodne javnosti, a koji je u Subotici praktično zabranjen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi