Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljen tradicionalni kineski sport
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 05. 2012.

Predstavljen tradicionalni kineski sport

Delegacija Kineske asocijacije zdravstvenog Ćigonga i Ćigong savez Srbije predstavili su danas ovaj tradicionalni kineski sport u Udruženju novinara Srbije.

„Novinaraski posao je stresan a vežbanje ćigonga novinarima može pomoći u održavanju dobrog stanja organizma“ rekako je Lu Šiming, potpredsednik Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonaga.

Kineska asocijacije zdravstvenog Ćigonga je najveća asocijacija u Kini koja se bavi zdravstvenim ćigongom. U okviru nje vežba oko miliom ljudi u Kini.

Pozitivni efekti zdravastvenog ći gonga na zdravlje ludi su naučno i klinički potvrđeni, dodao je Saša Balanseković, predsednik Ćigong saveza Srbije.

Zdravstveni ćigong se vežba radi poboljšanja zdravstvenog stanja kroz uspostavljanje balansa izneđu tela, disanja i psihe.

„U Kini bi rekli da se vežbanjem postiže balans jinga i janga, dok bi u Srbiji rekli da se postiže balans tela i duha“ rekao je Lu Šiming.

U ćigongu je akcenat na vežbanju, koje bi trebalo da se praktikuje redovno, u trajanju od najmanje 20 minuta. Profesorka Čen Bei i profesor Šjang Hanping su zato prisutnima pokazali nekoliko vežbi.

U toku dvonedeljne posete kineske delegacije Srbiji zdravstveni ćigong će biti predstavljen i u nedelju, 27. maja u Galeriji O3on na Andrićevom Vencu 12 sa početkom u 19 časova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi