Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljena knjiga Milice Stojković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 05. 2012.

Predstavljena knjiga Milice Stojković

Knjiga Milice Stojković "Bila sam svedok - Muzička produkcija RTB 1976-1992." predstavljena je 10. maja u Sali hola Televizije Beograd, u Takovskoj 10.

Knjiga Milice Stojković "Bila sam svedok - Muzička produkcija RTB 1976-1992." predstavljena je 10. maja u Sali hola Televizije Beograd, u Takovskoj 10.

Knjiga je predstavljena multimedijalnim hepeningom uz zvuke klasične muzike i projekciju preko četrdeset slika, koje je Milica ukomponovala na prepoznatljiv umetnički način.

Nekada prva violina orkestra RTB, Milica je počela da piše još 1976. godine, nezadovoljna što o gostovanju simfonijskog orkestra RTB-a u Maroku nije ništa zabeleženo u dnevnoj štampi. Tako Milica počinje da piše o muzici u listu RTB-a „Informator’’. Njene muzičke hronike prerastaju u prave kritike u „Borbi“, „Novositma“, „Politici“...

Knjiga koju je napisala, obimna monografija sastavljena od članaka koje je objavila tokom dve decenije, po rečima profesora Snežane Nikolajević, predstavlja dokument od izuzetnog značaja za istoriju muzičke produkcije RTB-a od 1976. do 1992. godine.

Slobodan Atanacković, novinar i kompozitor, recenzent Miličine knjige, je rekao da se ovim sećanjem kroz muziku Milica izuzetno i predano posvetila odabiru tekstova za knjigu i da je kao novinar hroničar napisala dovoljno tekstova i za dva životna veka, odnosno za dva potpuno različita izdanja.

Medijator ovog događaja od izuzetnog značaja za istoriju muzike kod nas bio je profesor Nikola Rackov, koji je istakao da je Miličina velika ljubav prema muzici i slikarstvu iznedrila ovo delo i ostavila veliki trag u beleženju te istorije.

Emisiju Nevene Matović "Klub 2" povodom promocije knjige Milice Stojković možete pogledati na linku:

http://www.youtube.com/watch?v=DkCCn3lqtfw&feature=plcp

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

15.11.

2012.

aMilica Stojkovićnonymous [neregistrovani] u 20:05

aktivni link

http://www.youtube.com/watch?v=DkCCn3lqtfw&feature=plcp
Ovo je aktivni link , pa bih molila da zamenite postojeći jer je neaktivan
Izvinjavam se za ovu intervenciju
Pozdrav od Milice Stojković

Odgovori
čet

04.10.

2012.

Milica Stojkovićanonymous [neregistrovani] u 23:18

Bila sam svedok

Poštovane kolege , moja knjiga nije bila predstavljena u sali hola RTS već u Galeriji RTS rezervisanoj za izuzetne dogadje.Inače hol RTS nije sala.Pozdrav i hvala za ispravku.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi