Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Branislavu Gulanu medalja časti Novog Sada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 12. 2020.

Izvor: UNS

Branislavu Gulanu medalja časti Novog Sada

Doajen novosadskog novinarstva, publicista i član UNS-a Branislav Gulan dobitnik je medalje časti Novog Sada za 2020. godinu. Priznanje mu je dodelio Ekološki pokret Novog Sada za ukupan poluvekovni rad u oblasti agroekonomije sela u Srbiji.

Dobitnik ovog priznanja Gulan, autor i koautor oko 25 knjiga o agroekonomiji i privredi, navodi da pojam selo ne postoji ni u Ustavu Srbije, što govori o dosadašnjoj brizi države za selo i njegove stanovnike. „Nestajanjem sela, nestaje i Srbija. Od 4.709 sela u Srbiji, nestaje svako četvrto ili oko 1.200, a tamo gde nema naroda, neće biti ni države“, upozorio je Gulan.

Branislav Gulan inače je dobitik UNS-ove nagrade „Zlatni klas“ 1990. i 1995, kao i nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore 2016. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi