Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nagrada „Mile Nedeljković“ Danijeli Petković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

12. 10. 2020.

Izvor: UNS

Nagrada „Mile Nedeljković“ Danijeli Petković

Iz Instituta za književnost i umetnost u Beogradu dr Danijela Petković dobitnica je nagrade „Mile Nedeljković“ za najbolju objavljenu knjigu u oblasti savremene folkloristike.

Petkovićeva je nagrađena za studiju Junak i siže epske pesme, u izdanju beogradskog Instituta za književnost i umetnost, koja je objavljena 2019. godine.

O nagradi „Mile Nedeljković“, koja se ove godine dodeljuje po jedanaesti put, odlučivao je žiri u sastavu dr Branko Zlatković, dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić.

Povelja „Mile Nedeljković“ za životno delo dodeljena je znamenitom proučavaocu i istraživaču usmene narodne baštine prof. dr Zoji Karanović iz Novog Sada. O povelji odluku su doneli dr Ivan Zlatković, prof. dr Dušan Izvonar i Nevenka Popović, etnolog.

Povelju i nagradu „Mile Nedeljković“ dodelio je Udruženje građana „Baština i budućnost – Aranđelovac 1859“. Ove godine, zbog epidemije, neće biti svečanog uručenja priznanja.

Nagradu „Mile Nedeljković” ovo udruženje utemeljilo je 2009. godine za najbolju studiju iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije, narodne ili usmene književnosti). Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih naših etnologa, proučavaoca narodne tradicije i istorije, publiciste i pedagoga.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi