Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Miloradu Doderoviću uručena Zlatna značka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

01. 10. 2020.

Izvor: UNS

Miloradu Doderoviću uručena Zlatna značka

Poznatom niškom novinaru i članu Uprave UNS-a Miloradu Doderoviću danas je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručeno priznanje Zlatna značka koju istaknutim stvaraocima, novinarima i radnicima u kulturi dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova.

Doderović je za četiri decenije rada ostavio dubok trag u niškom i srpskom novinarstvu, ali i među Srbima u Australiji koje redovno informiše iz matice kao dopisnik tamošnjeg državnog Es-Bi-Es radija. Ovim priznanjem svrstao se među više desetina najistaknutijih pojedinaca iz Srbije, regiona i dijaspore.

Osim Doderovića, među 50 pojedinaca i institucija dobitnika Zlatne značke, su i osam novinara i urednika: Draško Aćimović, novinar i publicista iz Beograda, Milena Božović Manić, novinarka i urednica u Radio Beogradu, Violeta Dimitrić, TV novinarka, Jelena Đorđević Popović, novinarka RTS-a, Nataša Ilić Jovanović, novinarka i urednica u RTV-u, Nemanja Kovačević, novinar iz Užica, Nenad Milenković, novinar i kulturolog iz Beograda i Mirjana Rastović, muzička urednica u RTV-u.

Priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednica Srbije ove godine dodeljeno je 45. put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Nagrade je dodelio žiri u sastavu Milovan Vitezović (predsednik), Marija Bišof, Uroš Dojčinović, Olga Milojević i Živorad Ajdačić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi