Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS poklonio hiljadu maski medijima u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 07. 2020.

Izvor: UNS

UNS poklonio hiljadu maski medijima u Nišu

Član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS), niški novinar Milorad Doderović uručio je tokom ove sedmice preko 1.000 zaštitnih maski koje su donacija i skromna pomoć UNS-a, najstarijeg i najvećeg novinarskog udruženja u Srbiji, u vreme kada pandemija virusa korona ne posustaje.

U takvim uslovima izveštavajući svakodnevno, sa lica mesta, novinari su izloženi velikim rizicima da i sami budu zaraženi, ali se trude da o pandemiji i borbi protiv nje budu objektivni doprinoseći boljoj informisanju građana.

Zaštitne maske uručene su redakcijama Radia i Regionalne TV „Belami“, dnevnog lista „Narodne novine“, Niške TVG /NTV“, televizija „Zona plus“ i „Kopernikus“, portala „Južne vesti“ , „Građanin“ i  „Medijska kutija“, dopisništvima lista „Danas“ i „Večernje novosti“, a u Aleksincu lokalnom radiju u tom gradu, portalu „Alpres“ i RTV „Bosforus“.

Direktor i glavni i odgovorni urednik RTV „Belami“ Vitko Radomirović zahvaljujući UNS-u na doniranim maskama, apelovao je na najreprezentativnija novinarska udruženja da se zajednički obrate Vladi, resornim ministarstvima i drugim državnima institucija da pomognu medijima.

Kaže da je pomoć medijima preko potrebna u situaciji kada mnoge lokalne samouprave kasne sa realizacijom svojih već raspisanih konkursa za finansiranje medijskih projekata, kao i zbog epidemioloških uslova tokom kojih je manje novca od reklama i drugih komercijalnih usluga.

Uz zahvalnost za donaciju sličan apel izrekla je i direktorka i glavna i odgovorna urednica Regionalne RTV „Zona plus“ Slađana Ostojić. Ona upozorava i da državni organi moraju blagovremeno i efikasno zaštititi novinare koji doživljavaju neprijatne situacije, fizičke napade i brojne pretnje na društvenim mrežama.

Predstavnici medija u Nišu naglašavaju da bez novinara i medija građani ne mogu da ostvaruju svoj neprikosnoveni javni interes da budu objektivno informisani o radu državnih i drugih organa, a posebno kako se troše sredstva ubirana od poreskih obveznika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi