Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Kreativno prvenstvo „Dani prirodnih lepota Srbije”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 01. 2012.

Kreativno prvenstvo „Dani prirodnih lepota Srbije”

„Dani prirodnih lepota Srbije” u organizaciji medijske produkcije „Kreativni tim Petković“ iz Požarevca održaće se krajem maja 2012. godine u hotelu „Stara Planina“ na Staroj Planini.

Manifestacija predstavlja kreativno prvenstvo medijskog stvaralaštva posvećenog prirodnim lepotama Srbije na kojem mogu da učestvuju stvaraoci iz svih medija, a moći će da učestvuju i učenici i studenti.

Televizije će se takmičiti sa reportažama ili dokumentarnim emisijama u trajanju od 15 do 30 minuta i mogu da učestvuju sa jednim radom. Iz iste televizije mogu se takmičiti i pojedinci ukoliko kao vodeći autori ne potpisuju rad kojim se na takmičenju predstavlja ista televizija.

Radio stanice pripremaju najviše dve reportaže ili dokumentarne emisije u trajanju do 10 minuta.

Za produkcije važe isti uslovi kao za televizije i radio stanice.

Novine i magazini kao i onlajn mediji učestvuju sa najviše dve reportaže odnosno dva rada.

Mediji nacionalnih manjina radove dostavljaju na maternjem i na srpskom jeziku.

Rok za dostavu takmičarskih radova je 30. april 2012. godine, sa obaveznom naznakom kojoj prirodnoj lepoti Srbije je rad posvećen.

U svim takmičarskim kategorijama biće dodeljene po tri nagrade.

U kategoriji video produkcije prva nagrada iznosi 100.000 dinara, druga i treća po 50.000 dinara. Prva nagrada u kategoriji audio produkcije je 60.000 dinara, a druga i treća po 30.000 dinara. U kategoriji pisanih radova prva nagrada je 50.000 dinara, druga i treća nagrada po 30.000 dinara. Prva nagrada u kategoriji internet radova iznosi 50.000 dinara, a druga i treća po 30.000 dinara. Prva nagrada za učenike i studenate je 50.000 dinara, druga i treća po 30.000 dinara, a dodeliće se po dve nagrade za svako mesto.

Organizator i pokrovitelji će dodeliti i po sedam specijalnih nagrada u svakoj kategoriji.

Svi nagrađeni radovi i radovi koji dobiju specijalna priznanja biće objavljeni kao multimedijalno izdanje, koje će turističke organizacije koristiti za promociju prirodnih lepota Srbije.

Gosti prvog kreativnog prvenstva će biti kolege iz Bugarske.

Medijska produkcija „Kreativni tim Petković“ sa sedištem u Požarevcu, postoji šest godina i sarađuje sa 15 televizija u Srbiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi