Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Al'sam deb'o
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

15. 10. 2014.

Al'sam deb'o

Prvi direktor i glavni i odgovorni urednik „Sremskih novina“ Živko - Žika Vasić, koga su neki zvali i Žil Vak, bio je gurman s odnegovanim velikim stomakom. Kasnije, posle službovanja u Izvršnom veću Vojvodine, vratio se u “svoje” novine, ali sada kao izveštač iz Pokrajine. Uz pomoć stroge dijete, znatno je smanjio obim struka, ali nije zaboravio svoje stare slike.

 

Jednom nedeljno Žika je autobusom dolazio iz Novog Sada u Sremsku Mitrovicu, na sastanak redakcije i zaključenje tekućeg broja lista.

Jedared tako, kad je autobus stigao u Irig, uđe neki debeli Sremac i, s mukom se provlačeći između sedišta, poče naglas da kuka:

„O, majku mu, al' je ovde tesno!“

A Žika, polazeći od sopstvenog iskustva, prokomentarisa:

„Eto šta ti je naš čovek! Kaže: Al' je tesno! A što ne kaže: Al' sam deb'o!“

Anegdotu napisao Anđelko Erdeljanin


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na varsenic7@gmail.com 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi