Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Ishrana iz budžeta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

20. 12. 2013.

Ishrana iz budžeta

Osamdesetih godina prošlog veka u Uroševcu je osnovano akcionarsko društvo „ZEM promet“ za unutrašnju i spoljnu trgovinu na veliko, čiji je vlasnik, Met Kasumi, kupovao robu „na poček“, akceptne naloge i čekove, a prodavao isključivo za gotovinu.

 

Kad je čitav, lukavo smišljen, sistem „pukao“, umešali su se organi SUP - a i pravosuđe, a kompletno rukovodstvo „ZEM prometa“, uprkos moćnim zaštitnicima iz politike i privrede, našlo se „iza brave“!

Novinar „Jedinstva“ Zoran Kostić je objavio vest o hapšenju, što je u kosmetskoj javnosti odjeknulo poput groma i izazvalo bes lokalnih moćnika.

U to vreme bez tabloida, kad su se političari još plašili suda javnosti, predsednik predsedništva OK SK Uroševca Sinan Sahiti pozvao je Kostića na „ribanje“:

„Vidiš, Kostiću, iako si član SK nećemo te kazniti, ali si zaboravio na činjenicu da si kao novinar ujedno i društveno – politički radnik i da ne smeš, zbog jeftinih novinarskih poena, bez potrebe da uznemiravaš javnost! Uostalom, dobro znaš da su „Jedinstvo“ i „Rilindija“ organi SSRN i da živite od dotacija. Mi vam dajemo plate i hranimo vas, poentira Tiradu Sahiti.“

„Možda, ali dijetalno“, progunđa Kostić, izlazeći iz kancelarije.

Autor anegdote: Zoran Kostić 


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na
vesna.arsenic@uns.org.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi