Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

22. 11. 2013.

Honorarac

Znajući da novinari uvek kubure s vremenom i novcem Živorad - Žika Igić, urednik večernjeg dnevnika na srpskom jeziku na Radio Prištini, a potom i glavni urednik pokrajinskog izdanja glasila SKJ “Komunist”, je uvek nastojao da, koliko može, kolegama olakša bar deo tih muka.

 

Neretko je pozivao novinare drugih redakcija na saradnju, nastojeći da im na vreme i što bolje može plati objavljene priloge.

Uređujući partijsko glasilo nije bio dogmata, niti mu je bio bitan novinarski ili partijski staž kolege kojeg je pozvao na saradnju, već je nastojao da u listu objavi što više zanimljivih tekstova.

Jednog jutra Zoran Kostić, tada novinar - poletarac “Jedinstva” s još kraćim partijskim stažom, pozvan je da hitno dođe na XVI sprat Doma štampe u redakciju lista “Komunist” kod glavnog urednika.

Preslišavajući se da nije nešto “zglajznuo”, Kostić sa strepnjom uđe u lift i sa X sprata, gde se nalazila redakcija “Jedinstva”, uputi se u više sfere!

Čim je stigao Igić ga ponudi kafom, a Kostić, krajičkom oka “snimi” da je na stolu ispred urednika partijskog glasila ”Jedinstvo” i to otvoreno na strani na kojoj je objavljena njegova reportaža s Brezovice, išarana crnim i crvenim flomasterom.

“Ovo ne sluti na dobro”, prepade se on.

Igić, međutim, ne samo da pohvali reportažu, već i predloži novinarskom “gušteru” da za naredni broj “Komunista” napiše novu, na istu temu, ali drugačije koncipiranu i obogaćenu neobjavljenim detaljima.

Već u sledećem broju izašla je reportaža na polovini strane lista sa nekoliko ilustracija fotoreportera “Jedinstva” Vojina Todića.

A na žiro – račune obojice ubrzo su uplaćeni, za novinarske džepove, dobri honorari!

Anegdotu napisao Zoran Kostić


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na
vesna.arsenic@uns.org.rs

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

23.11.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:48

Ha!

Ha! Puno duha.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi