Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Pogubna revnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

15. 07. 2013.

Pogubna revnost

Sparan avgustovski dan, petak popodne, čak je i bife u redakciji “Jedinstva” prazan!

Novinarka Anka Cvijanović zamenjuje odsutnog urednika i sokolovim okom “lovi” među prisutnim retkim novinarima žrtvu koju će da pošalje na nekakav popodnevni skup.

Da bi izbegao opasnost da mu “zabavu” pred početak vikenda organizuje urednica, Zoran Kostić namerno odugovlači s predajom izveštaja sa sastanka pokrajinskog Odbora za žetvu.

Čim je konačno predao tekst o očekivanoj odluci Savezne vlade o novoj otkupnoj ceni pšenice, zaždio je iz redakcije da se nađe s Draganom Žorićem, kolegom iz Radio Prištine, koji se redakcijskim autom zaputio u Prizren, a pristao da ga preveze do Uroševca.

Srećnik se taman razbaškario zadovoljan zbog prebačene mesečne norme, početka vikenda i obezbeđenog prevoza, kad idilu prekide saopštenje Tanjuga na radijskim vestima od 16 sati, da je vlada konačno utvrdila otkupnu cenu hlebnog žita.

Kostića zasvrbe novinarski nerv, pa da bi dokazao profesionalizam i revnost, u to blaženo vreme bez mobilnih telefona, iskoristi specijalni službeni telefon, ugrađen u auto, da pozove urednicu sugerišući joj da u njegov izveštaj ubaci Tanjugovo saopštenje kao antrfile.

„Znam za novu cenu, ali gde si ti, Kostiću? Vraćaj se u redakciju da za sutrašnji broj napišeš reagovanja poljoprivrednika, Zadružnog saveza, pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, prerađivača“,  generalski odsečno komandova Anka Cvijanović.

Džaba zapomaganje novinara da je već na pola puta do Uroševca, obećanje da će tekst napisati u ponedeljak...Urednica ni da “opepeli”!

„Vraćaj se u redakciju, napiši šlajfnu i po, ostavljen ti je prostor u listu!“

Kostić, besan na sebe i sopstvenu revnost, izađe iz automobila na lipljanskoj raskrsnici, podiže palac i autostopom se vrati u Prištinu.

Nakon obavljenog zadatka u Uroševac je stigao izmožden, uhvativši poslednji večernji autobus, uverivši se da je preterana revnost najčešće u korist sopstvene štete!!!

Anegdotu napisao Zoran Kostić


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi