Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Tri puta sam videla kita
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

06. 03. 2013.

Tri puta sam videla kita

U kultnom niškom omladinskom nedeljniku „Grafit“ čiji je junski 101. broj 1989. godine zvanično zabranjen zbog intervjua sa Momom Kaporom pod naslovom „Teške reči lakog pisca“, uvek se pred zaključenje lista vodila ozbiljna polemika oko dobrih naslova.

 

Tehnički urednik Dušan Mitić Car upozorio je iznenada urednike da mu fali jedna strana.Tadašanji urednik Milorad Doderović našao se u škripcu, a pred sobom je imao u rezervi samo jedno simpatično pismo saradnice N. R. iz niškog izviđačkog kampa u Stolivu u Boki Kotorskoj.

Rekao je tehničkom uredniku i fotoreporteru Caru:

- Imamo već ovu simpatičnu razglednicu sa mora sa porukom „Ne kitu u usta“. Stavi nju naširoko preko strane, onda u nadnaslovu ušpigliraj „Izviđačko pismo sa mora“, a preko cele strane razvuci naslov „Tri puta sam videla kita!“

Dok su ostali članovi redakcije ovog omladinskog nedeljnika ostali bez reči, Doderović je dodatno izdiktirao tehničkom uredniku podnaslov koji glasi:

- U ovoj simpatičnoj priči sa letovanja niških izviđača u Stolivu nema kitova niti žrtava, ali kitovi su tu u naslovu i na ovoj razglednici samo zbog toga da bi vas isprovocirali da pročitate ovaj tekst do kraja!

Tekst iz Stoliva je sutradan osvanuo na stranicama “Grafita” i izazvao je veliku pažnju. Niko nije stvarno uleteo kitu u usta.

Anegdotu zapisao Milorad Doderović


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

06.03.

2013.

УНС [neregistrovani] u 20:16

Re:

Грешке су исправљене. Хвала.

Odgovori
sre

06.03.

2013.

Teodor Perunski [neregistrovani] u 17:17

Zaista maglovito

Izvin'te, i pored velikog napora nije mi pošlo za rukom (glavom) da ukapiram gde se krije duhovitost ove anegdote. Osim toga, ne uočava se nikakva veza izmedju izjave Mome Kapora, zabrane lista i sadržaja ove anegdote. A osim osim toga, jedna rečenica je nedovršena. Pa slovne greške. Itd...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi