Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Koš može još
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

30. 01. 2013.

Koš može još

Legendarni višegodišnji glavni i odgovorni urednik niškog dnevnika „Narodne novine“, kasnije urednik u Desk-u niškog dnevnika „Narodne novine“ Mile Milojković, vodio je krajem devedesetih godina, uveče pred zaključenje lista, jedan zanimljiv dijalog sa mladom koleginicom koja mu je donela predu izveštaj sa sastanka sekcije niških ginekolioško-akušerskih sestara.

 

- Koleginice, ovo je izveštaj za treću stranu koja se smatra dežurnom pred zaključenje lista i moraću da ga drastično  kratim, kaže Mile kao dežurni urednik u Desk-u.

- Izveštaj je sažet i taman onoliki koliko ovaj skup zaslužuje i ne dozvoljavam da ga kratite, kaže mu kočoperna koleginica.

- Ali koleginice draga, ako sam za drugu stranu sutrašnjeg izdanja sveo Miloševića i Draškovića na po dvadesetak redova, onda ću sigurno i ove tvoje babice skratiti na desetak redova tek da „podkajlim stranu“, ljutito je odgovorio Mile.

Kada je koleginica nastavila da se svađa sa njim tvrdeći da nema pravo da joj krati izveštaj sa sekcije ginekološko-akušerskih sestara, Milojković je presudio tako što je zgužvao „sporni tekst“ i bacio u veliku korpu koja je inače stajala u Desk-u, uz komentar.

- E pa, koleginice draga, ako smem da kratim Miloševića i Draškovića, smem i da bacim ovaj tvoj tekst u koš!

  

Anegdotu zapisao Milorad Doderović


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi