Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

06. 02. 2012.

Zabuna

Sledeći uverenje da “odelo ne čini čoveka”, Pero Ivačić, dugogodišnji direktor i glavni urednik “Tanjuga”, bio je krajnje nekonvencionalan i nonšalantan u pogledu odevanja.

Odelo je oblačio samo kad je protokol to izričito zahtevao, a bug na vazda ugužvanim pantalonama nije negovao. Košulje, posute pepelom od cigareta, uglavnom je nosio preko pantalona, što je bilo uzrokovano njegovim pozamašnim gabaritima ljubitelja “ića i pića”.

Perov idealni raspar bio je njegov službeni vozač Aleksandar - Aca Dimitrijević, vitak i prav kao strela, vazda u odelu, beloj košulji s obaveznom kravatom i uglancanim cipelama.
Desilo se da se, na poziv ondašnjeg rukovodstva Političke škole SKJ, Ivačić, službenim kolima, zaputio za Kumrovec.

Na ulazu u moderno zdanje, u kojem su se školovali perspektivni partijski kadrovi iz cele ondašnje Jugoslavije, među kojima je nekolicina bila iz državne novinske agencije, dvojac iz Tanjuga sačekao je direktor Škole sa saradnicima.

– Dobro došli, druže direktore! Nadam se da ste dobro putovali, pružajući mu ruku na pozdrav, pritrča on Aci, koji je prvi izašao iz automobila.

– Izvinite, ja sam vozač, a direktor Tanjuga upravo izlazi iz auta, reče Aca, pomažući Ivačiću da se, izgužvan i zaduvan od napora, iskobelja iz kola koja su bila potesna za njega.

Anegdotu zabeležila Vesna Arsenić

U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.

Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi