Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Šta fali ovom izveštaju?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

11. 04. 2012.

Šta fali ovom izveštaju?

Tog dana u Skupštini Kosova i Metohije bilo je zakazano više sednica, pa se novinarski trio skupštinskih izveštača prištinskog dnevnika na srpskom jeziku “Jedinstvo” našao u muci kako da “pokrije” sve događaje!?

Miroslav Ćuk je otišao na sednicu jedne komisije, Ljiljana Staletović je propratila rad čak tri odbora, a Milijana Komarević Apt je dobila “vruć krompir” - da prati sednicu Ustavne komisije, koja je već dva puta odlagana, jer članovi albanske narodnosti još nisu odlučili kako da reaguju na promene Ustava iz 1976. godine.

Kad su se, posle višesatnog kašnjenja najzad okupili, novinarima podelili govore i započeli diskusiju, izveštači su našavši se u vremenskom tesnacu zbog približavanja krajnjeg roka za predaju tekstova ubrzo napustili sednicu i otrčali da pošalju izveštaje.

Ni Milijana nije bila izuzetak, a ispod izveštaja s naslovom “Usvojeni amandmani na Ustav Srbije”, pored svog imena potpisala je i kolegu Ćuka što je bila kolegijalna praksa radi “bildovanja” norme.

Ujutro nije došla na posao jer joj se sin razboleo, a tadašnji glavni urednik “Jedinstva” Milenko Jevtović pozvao je ostalo dvoje skupštinskih izveštača u svoj kabinet.

- Šta fali ovom izveštaju? - upitao je.

- Ništa, uzvrati samouvereno Ćuk.

- Šta fali?- obrati se Ljilji.

- Sve je tu, druže glavni, potvrdi ona reči kolege.

- A tvoj potpis, Ljiljence? Šta si juče radila u Skupštini? - upita ironično glodur.

- Bila sam na druga tri događaja, pa....

- Pa, pa šta pa? A ti, Ćule?

- Nemoj tako, vidiš i sam gde je bila i šta je radila. Vidiš, valjda, da sam i ja bio na drugom događaju, ali sam stigao i na Ustavnu komisiju, pa me je zbog toga Mikica potpisala. Znamo da je donošenje amandmana ozbiljna stvar, ali Ljiljence nije mogla da stigne. Pogledaj druge novine, niko ni slovo o tome nije napisao, a mi imamo tekst na prvoj strani, koji se nastavlja na trećoj, poče Ćuk da "veze" i brani svoju koleginicu, ubeđen da je glavni urednik ljut što i ona nije bila na istorijskom sastanku.

- Ma, znam ja šta vi radite zbog norme i ne pitam šta je višak, nego šta je manjak, šta fali, šta nedostaje, ako me razumete? - sada već veoma ljut grmnu Jevtović, a prema začuđenim novinarima polete sve sa njegovog stola.

- Fali događaj, uzviknu i pokaza naslovnu stranu dnevnika na albanskom jeziku „Rilinđa“ s nadnaslovom „Sednica Ustavne komisije po treći put odložena“ i naslovom „Amandmani neće proći“.

Sednica je prekinuta zbog svađe između srpskih i albanskih članova Komisije o ustavnim promenama.

Anegdotu napisala Ljiljana Staletović, nekadašnji novinar „Jedinstva“, sada novinar nedeljnika „Akter“



U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.

Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi