Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Smena urednika zbog začkoljice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

20. 04. 2012.

Smena urednika zbog začkoljice

Zbog slučaja "lova u Karađorđevu", sedamdesetih godina prošlog veka, sa mesta urednika Dnevnika morao je da ode jedan od najautoritativnijih i najdinamičnijih voditelja - Jovan Šćekić!

Desilo se to ovako: Po direktivi Titovog kabineta, na put u Karađorđevo, iz TV Beograd, otišao je samo jedan snimatelj i "pajar" (mala netonska filmska kamera).

Najavljeno je da će tekst izveštaja stići po Tanjugu.

Dežurni urednik Jovan Šćekić pogledao je film koji je iz Karađorđeva doneo snimatelj Stevan Landup, prosledio ga drugim TV centrima i čekaoTanjugov tekst.

Međutim, prilog o Titovom lovu u Karađorđevu TV Dnevnik nije objavio!!!

Kasnije, na dugim partijskim sastancima danima se raspravljalo o tome koja je to sila zatvorila Šćekiću oči da ne vidi tekst koji je celo popodne bio pred njim na uredničkom stolu?!

Doduše, postojala je tu i jedna začkoljica: tekst nije bio signiran (naslovljen) na Karađorđevo, što je bilo logično i što je Šćekić očekivao, već na Beograd!

Mali detalj koji je prevario velikog, iskusnog, savesnog urednika Šćekića i on je zauvek morao da se oprosti od televizijskog Dnevnika.

Autor anegdote Nenad Ristić, TV novinar
Anegdota objavljena u Božićnom dvobroju "Politike" 2012. godine urubrici "Među nama" pod naslovom "O Titu, lovu i televiziji"

U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.

Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi