Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Pametniji popušta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

27. 04. 2012.

Pametniji popušta

Istoričar dr Jovan Zlatić, koji je jedno vreme bio direktor niškog dnevnika „Narodne novine“, videvši kako sekretarica redakcije Slađana svakodnevno juri novinare po obližnjim kafanama, reši da povede borbu protiv protiv alkohola u novinarskim redovima!!!

Međutim, zabrane unošenja alkohola u redakciju, koje je napisao i potpisao, odmah su dobile amandmane i komentare.

Na ove “trezvenjačke dekrete” istaknute na oglasnoj tabli dopisivano je: A kako ćeš nam zabraniti unošenje alkohola u organizam?...

Bolje juri budale nego alkoholičare, koji imaju lepu osobinu da mogu da se otrezne!...

Uvideo Jova da zabranama i naredbama ne može da doaka redakcijskoj “mokroj braći”, pa je, u skladu s narodnom mudrošću da “pametniji popušta”, odlučio da otvori bife na poslednjem spratu zgrade “Narodnih novina” u ulici Božidara Jankovića.

Ovaj “kopernikanski obrt” obrazložio je ovako:

- Mnoge reklame naplaćujemo kompenzacijom u kojoj dobijamo pivo, sokove, žestoka pića, kafu... Bolje je da to novinari popiju po bagatelnim cenama, a može i na “recku”, a i ako se napiju da me ne brukaju po gradu! Istovremeno, urednici će uvek znati gde da ih traže, što je bolje nego da ih ganjaju po “Abraševiću”, Zlatiboru”, “Unionu”, Klubu pozorišta i drugim obližnjim kafanama.

Rečeno – učinjeno!

Novinari su aklamacijom pozdravili ovakav vid “zbrinjavanja” ljubitelja kapljice, a najviše je bio oduševljen Branislav Andjelković, zvani Džibra:

- Lično sam dopisivao amandmane na one direktorove zabrane unošenja alkohola! A sad ga pohvaljujem za ovu odluku da otvori bife! Jer, ove mlađe kolege počele su ozbiljno da mi ruše autoritet koji sam godinama gradio po niškim kafanama, obrazložio je svoje razloge za pohvalu.

Zabeležio novinar Milorad Doderović

U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.

Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi