Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Drago Delić – „Portreti najvećih srpskih industrijalaca"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

29. 04. 2020.

Izvor: UNS

Drago Delić – „Portreti najvećih srpskih industrijalaca"

Dugogodišnji urednik lista „Privredni pregled“, publicista i član UNS-a Drago Delić objavio je drugu knjigu "Portreti najvećih srpskih industrijalaca".

Knjiga je nastala na osnovu istraživanja privredne i društvene prošlosti Srbije u proteklih 200 godina njene državne suverenosti. Autor piše o ekonomskom usponu Srbije kojem su doprineli velikani srpske ekonomije. 

„Poslovne biografije i životne priče industrijalaca i trgovaca neophodne su za potpunije sagledavanje ukupnih društveno-političkih prilika u Srbiji u minulom vremenu“, navodi za UNS Delić i dodaje da je „pisati o ovim velikanima danas, u vreme opšteg zaborava i zanemarivanja nacionalnih vrednosti i tradicije, postala preka potreba". 

U ovoj knjizi pažnju autora, između ostalih, privukli su Kapetan Miša Anastasijević, Braća Barlovac, Sima Andrejević Igumanov, Ferdinand i Stevan Kren, Jovan Apel, Nikola i Evgenija Kiki, Braća Gođevac, Milan Vapa, Lazarevići, Geca Kon, Anatolij Ivanović, Braća Šonda, Mato Gracić, Sava Lozanić, Petar i Teodor Klefiš. 

Knjiga, navodi autor, daje odgovore na pitanja sa kojima se danas suočavaju "mali narodi poput našeg", što se naročito ispoljilo tokom pandemije koja je "sve naterala da se oslone na sopstvene snage i ono što imaju". 

Drago Delić je dugogodišnji novinar i urednik, potom direktor i glavni i odgovorni urednik dnevnog ekonomskog lista „Privredni pregled“. Bio je novinar televizije B92, „Blica“, „Statusa“, „Građanina“...

Objavio je više hiljadu tekstova iz oblasti privrede i finansija.

Izdavač: Svet knjiga, Beograd 

Pismo: Ćirilica

Broj strana: 200

Povez: Meki 

Knjiga se može poručiti na imejl portretiindustrijalaca@gmail.com ili na broj telefona: 064/8398402.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi