Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Jovica Nikolić – „Od A do Š“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

26. 03. 2019.

Autor: V.N. Izvor: UNS

Jovica Nikolić – „Od A do Š“

Novinar, publicista, vajar i član UNS-a Jovica Nikolić objavio je knjigu kratkih priča pod naslovom „Od A do Š“. U njoj je 30 priča od kojih je svaka ispričana rečima koje počinju istim slovom azbuke.

„Kristalno čistim jezikom, bez upotrebe rečnika, pisac je objedinio 30 priča u celinu, koristeći različite reči koje ne uključuju prost govor, psovke ni vulgarnosti. U knjizi je opisao, ne samo junake svoje varoši Lapovo, nego i mesta u okruženju, i tako pratio njihov život, povezujući događaje i likove u originalnu slagalicu“, napisala je u predgovoru profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Miletić.

Kako navodi, Nikolić svojom knjigom od 7537 reči ostavlja u amanet nešto što je još Vuk Karadžić započeo. „Pažljivo idući i posmatrajući svoju varoš, njene žitelje za koje zna i kada su rođeni, svoju reku Moravu i njene vrbake, prirodu koja ga okružuje, a što je najvažnije karakterne crte ljudi, naš darovit pisac beleži svoja zapažanja“, kaže Miletić.

Jovica Nikolić objavio je više od 7500 tekstova u dnevnim i nedeljnim novinama „Večernje novosti“, „Svetlost“, „Šumadija“, „Glas Lapova“ i Časopisu Crvenog krsta Srbije.

Autor je knjiga „Dežurno pero“ (2005), „Iz prve ruke“ (2007), „Perini pajtaši“ (2011) i „Monografija Udruženja penzionera Lapovo“ (2013).

Izdavač knjige „Od A do Š“ je Opštinska biblioteka „Slovo“ iz Lapova.

Broj strana: 131
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Tiraž: 300
ISBN: 978-86-909281-6-3

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi