Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dušan Poznanović - „Naša Mileva“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

15. 01. 2019.

Dušan Poznanović - „Naša Mileva“

Novinar u penziji i član UNS-a Dušan Poznanović objavio je knjigu „Naša Mileva - Mileva Marić Ajnštajn od sremskog đaka do spomen-biste u Sremskoj Mitrovici“.

Kako je UNS-u rekao Poznanović „knjiga je plod višedecenijskog bavljenja životom i radom naše znamenite zemljakinje, supruge i naučne saradnice velikog naučnika, nobelovca Alberta Ajnštajna“.

„S obzirom na to da je punih šesnaest godina provela u Sremu, najviše me je interesovao taj rani period njenog života, a naročito vreme školovanja u Rumi i Sremskoj Mitrovici. Do detalja je predstavljena moja akcija za postavljanje Milevine biste, koju sam imao čast da otkrijem na 130-godišnjicu njenog rođenja“, kaže Poznanović i dodaje da se „u knjizi prvi put na jednom mestu objavljuju svi školski dnevnici, odnosno ocene Mileve Marić iz Osnovne škole u Rumi i Mitrovačke gimnazije“.

„Tu su i različita viđenja nerazjašnjene sudbine Milevine i Albertove vanbračne kćerke Lizerl“, rekao je UNS-u Poznanović. 

Izdavač: Srpska čitaonica u Irigu
Broj strana: 220
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
ISBN: 978-86-89117-14-1

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi