Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Zlatomir Grujić - „Srpsko vazduhoplovstvo u balkanskim ratovima 1912-1913“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

11. 01. 2019.

Izvor: UNS

Zlatomir Grujić - „Srpsko vazduhoplovstvo u balkanskim ratovima 1912-1913“

Novinar u penziji i član UNS-a Zlatomir Grujić objavio je knjigu „Srpsko vazduhoplovstvo u balkanskim ratovima 1912-1913“.

 

„Zlatomir Grujić iznosi istorijski relevantne činjenice koje potkrepljuje brojnim citatima i izvodima kako iz operacijskih dnevnika, tako i iz izvoda iz tadašnje štampe kao i arhivskih dokumenata do kojih je u svojim istraživanjima došao“,  navode u recenziji Mirjana Novaković Munišević i Darko Mladenović.

„Sa vremenske distance od sto pet godina, od kako je završen Drugi balkanski rat, u jasnijem svetlu vidi se veličina, značaj i uticaj tih, početnih koraka u izgradnji vazduhoplovnih vojnih snaga u Srbiji“, navodi u uvodu knjige Grujić i da „srpsko vazduhoplovstvo zaslužuje da se nađe u nezaboravniku nacionalne istorije, te u tom smislu nastaje i ova skromna knjiga“.

Zlatomir Grujić završio je Vazduhoplovnu akademiju 1970, a magistrirao 1986. godine.  Bio je nastavnik u visokim školama RV i PVO. Uređivao je časopise „Naša krila, „Aeromagazin“ i „Vojni veteran“. Tokom agresije NATO na SRJ 1999. godine bio je ratni dopisnik.  Objavio je knjige „Avijacija Srbije i Jugoslavije 1901-1994“, „Udruženje vojnih penzionera Srbije“, „Šesta pilotska“ …

Izdavač: Udruženje penzionisanih vojnih letača i padobranaca Srbije
Broj strana: 140
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Tiraž: 300
ISBN: 978-86-903799-8-9

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi