Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Branislav Gulan, Milorad Stamenović i Branko Dragaš – „Srbija danas“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

03. 10. 2017.

Izvor: UNS

Branislav Gulan, Milorad Stamenović i Branko Dragaš – „Srbija danas“

Novinar, publicista i član UNS-a Branislav Gulan i ekonomisti Milorad Stamenović i Branko Dragaš objavili su knjigu „Srbija danas – savremeni aspekti neoliberalizma, ekonomije, demografije, zdravstva, bezbednosti i tranzicije“.

„Ovo je naučno-stručna knjiga o savremenim aspektima srpske ekonomije i državnog uređenja u oblastima od značaja za Srbiju i njen dalji razvoj. U knjizi postoji i oblast inspirisana neoliberalizmom koji u svom sadašnjem obliku, prema autoru Branku Dragašu, doživljava krah. U okviru istog tematskog segmenta obrađen je razvoj današnjeg ekonomskog sistema, zatim veze između neoliberalizma kao ideologije i globalizacije kao procesa“, rekao je Gulan za UNS.

On je dodao da je u knjizi definisao globalne probleme koji su, između ostalog, izazvani globalizacijom, napretkom civilizacije i novim svetskim poretkom.

„Milorad Stamenović je prikazao ekonomsku istorije Srbije, kroz stvaranje institucionalnih uslova za izgradnju moderne privrede, kao i sažetu retrospektivnu analizu ekonomsko-političkih kretanja tokom osamdesetih, devedesetih i posle 2000. godine“, rekao je Gulan.

Izdavač: Prometej

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi