Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Marko Lopušina objavio svoju stotu knjigu – njegove zbirke priča i na Sajmu knjiga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

23. 10. 2023.

Autor: M. L. Izvor: UNS

Marko Lopušina objavio svoju stotu knjigu – njegove zbirke priča i na Sajmu knjiga

Za 36 godina koliko se bavi publicistikom, novinar i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Marko Lopušina je objavio stotinu knjiga u ukupnom tiražu od više od milion primeraka. Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pisac Marko Lopušina predstavlja svoje dve nove knjige, „Majevičani u Švajcarskoj“ i „Američko zlo“. Njihovi izdavači su „Prometej“ i „Knjiga komerc“.

Delo „Majevičani u Švajcarskoj“ o srpskoj dijaspori je 100. objavljena knjiga i biće predstavljena 28. oktobra od 18 časova na štandu „Prometeja“, dok je „Američko zlo“ 101. knjiga u autorovoj zbirci dela.

„Ostvario sam svoj srpski san. Postao sam pisac knjiga koje služe čitaocima da nešto više saznaju o fenomenima 20. veka i o pitanjima koja brinu srpski narod. Hvala čitaocima na poverenju a izdavačima na podršci“, rekao je Lopušina.

Marko Lopušina je novinar, publicista i pisac iz Beograda. Njegova dela tematski obrađuju Srbe u rasejanju, javnu i tajnu policiju, političko nasilje, cenzuru, tajna društva i slične teme.

Najviše knjiga napisao je o srpskoj dijaspori, a objavili su ih izdavačka kuća „Prometej“ iz Novog Sada i beogradski „Službeni glasnik“ . Naslove o policiji, mafiji i tajnim službama objavili su izdavačke kuće „Knjiga komerc“ i „Narodna knjiga“ iz Beograda, kao i „Legenda“ iz Čačka.

Lopušina je za svoj literatni rad više puta nagrađivan – Ordenom Vuka S. Karadžića, Teslinom zlatnom medaljom, Medaljom Svetozara Miletića, nagradom „Dragiša Kašiković“, Poveljom „Rastko Petrović“, Poveljom udruženja „Koreni“ i drugim. Nosilac je titula – počasni doktor nauka Univerziteta Slobomir, počasni direktor Tesline naučne fondacije, najbolji publicista Srbije i Balkana.

Naredne godine Lopušina planira da objavi Enciklopediju srpske dijaspore o Srbima na Balkanu, knjigu „Istorija Kikac“ o najstarijem srpskom kulturnom društvu u Švajcarskoj i leksikon „Najzagonetnije srpske ubice“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi