Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Slobodan Ivkov - „Branislav Jovanović - Brana: Stripovi iz NIKAD ROBOM (1966 - 1968)“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

24. 12. 2012.

Slobodan Ivkov - „Branislav Jovanović - Brana: Stripovi iz NIKAD ROBOM (1966 - 1968)“

Istoričar umetnosti, likovni kritičar i član UNS-a Slobodan Ivkov (1959) objavio je knjigu „Branislav Jovanović - Brana: Stripovi iz NIKAD ROBOM (1966 - 1968)“.

 

 Branislav - Brana Jovanović (1933-2002) bio je saradnik na ilustraciji u NIN-u i crtač stripova.

Svojim crtežima, ilustracijama priča, karikaturama i dizajnerskim rešenjima obeležio je i list Politiku i celokupnu "šarenu" štampu ove kuće: Ilustrovanu Politiku, RTV Reviju, Bazar, Politikin Zabavnik... Na žalost, njegov talenat za naglašeno dinamično vizuelizovanje priča je ostao neiskorišćen. Kreirao je samo tri sveske (1965-1968) i sve tri se bave srpskim ratovanjima. Novi izdavač je, s namerom da na ove stripove podseti starije čitaoce, a upozna sa njima i novu generaciju, od Slobodana Ivkova, istoričara umetnosti koji se specijalizovao za "novinske" žanrove (karikatura, strip, ilustracija...), naručio da priredi sadržaj i napiše obiman kritički pogovor koji, uz zasebne ilustracije iz pomenutih listova, zauzima skoro trećinu knjige. 

 

Format: 15 × 21 cm

Broj strana: 160

Povez: Broširan

Izdavač: Omnibus, Beograd, 2012. 

ISBN: 978-86-87071-12-4

Cena: 1.500 dinara

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi