Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dragoljub Janojlić objavio je novu knjigu „ Nepoklek“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

03. 02. 2023.

Autor: M.Stojanović Izvor: UNS

Dragoljub Janojlić objavio je novu knjigu „ Nepoklek“

Novinar iz Smederevske Palanke i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS), koji se zbog dosad objavljnjnih pesama i priča može smatrati „palanačkim poetom“ i „lirskim poetretistom“ objavio je novu knjigu „Nepoklek“.

 

Nakon nagrade Udruženja novinara Srbije za životno delo , za koju je verovao, kako je rekao, da stiže samo kada se zasluži i kad za to dođe vreme, objavio je knjigu pesama koje je prozni pisac i pesnik dr Miodrag D. Ignjatović nazvao "poetskim medaljonima".

Kako je naveo na početku, knjigu je posvetio tastu Milošu Milovanoviću, nekadašnjem velemajstoru stolarskog zanata, za koga je napisao da je njegova plemenita ličnost odredila meru ljudskog dostojanstva i poštenja.

U knjizi se nalazi 59 kratkih pesama uz ilustracije Snežane Palić, Jovane i Nastasje Iljašik.

Na početku knjige „Nepoklek“ objavljena je istoimena rodoljubiva pesma u kojoj Janojlić govori o Republci Srpskoj, a u nastavku su zapiisane pesme „Bog ostavlja svedoke“, „Biseri mlavske brojanice“ , „Ratnik s paletom“. 

Dragoljub Janojlić je dugogodišnji novinar, koji je svoju karijeru počeo u lokalnom listu „Naša komuna“. Kasnije je radio u novinskoj agenciji „Jasenica“ iz Smederevske Palanke i u centru za informisanje „Goša“.

Bio je kao stalni dopisnik „Politike ekspres“, a do juna 2011.godine radio je u frankfurtskim „Vestima“.

U svojoj dugoj novinarskoj karijeri, Janojlić je pisao i za „Ju novosti“,  „Glas osiguranika“ „Zadrugu“, „Poljoprivrednik“ i brojne druge listove.

Izdavač knjige je Evropski intitut za proučavanje drevnih Slovena, a knjiga je štampana u 50 primeraka.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi