Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Nova knjiga Aleksandra Davinića „Budite u toku za danas“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

05. 01. 2022.

Izvor: UNS

Nova knjiga Aleksandra Davinića „Budite u toku za danas“

Aleksandar Davinić, dugogodišnji dopisnik „Politike ekspres“ i „Politike“ iz Leskovca i sa juga Srbije, član Udruženja novinara Srbije, objavio je knjigu „Budite u toku za danas“

„Aleksandar Aca Davinić je posebna pojava u javnom životu južne Srbije i jedan je od najpoznatijih novinara sa ovog područja, s kraja 20. i  početkom 21. veka, sa rokom trajanja dužim od pola veka, a kome taj isti rok, očigledno, još nije istekao. Ovih nas je sumornih dana, na sredini jeseni, obradovao svojom novom knjigom, kao da je to učinio namerno, da sačuva letnju vedrinu u svakom od čitalaca, i da potkrepi optimizam, ozbiljno narušen korona virusom i najavom hladne i duge zime“, napisao je Srba Takić, direktor Narodne biblioteke ''Desanka Maksimović'' u Vlasotincu u predgovoru, u ime izdvača.

„Smatra se, s pravom, da je pravi dar znati se smejati na svoj račun, biti svestan svojih mana i propusta, što je opet znak spremnosti da se, menjajući se, teži ka boljem, ispravnijem. Osim što nas ovom knjigom podseća na obavezu da se smejemo i menjamo, da menjajući se ne zaboravimo da se smejemo, Aleksandar Aca Davinić ostavlja budućim naraštajima svedočanstvo o današnjem vremenu. O vremenu koje je, ma koliko da je teško (a kada nam je i bilo lako, a zar i ovozemaljski život nije sačinjen od neprestanih iskušenja), znalo da bude ogrnuto smehom, šalom na svoj i tuđ račun, nespretnostima i nepromišljenostima koje su nam olakšavale muke i neprijatnosti“, napisao je u recenziji književni kritičar i pisac Dragan Radović

Davinić je objavio knjige: ''Vranjski biseri'' i ''Biseri sa južne pruge''. Za dosadašnji književni, humoristički, satiričarski, publicistički i novinarski rad dobitnik je brojnih priznanja među kojima i oktobarskih nagrada rodnog Vlasotinca i Leskovca.

Aleksandar Davinić rođen je u Vlasotincu 1954. godine. Bio je novinar, direktor i glavni i odgovorni urednik u vranjskoj ''Novoj Slobodnoj reči'', TV Leskovac. Tri decenije radio je kao dopisnik „Politike ekspres“ i „Politike“ iz Leskovca i sa juga Srbije. Dugogodišnji je član Udruženja novinara Srbije gde je biran u Upravu UNS-a.

Član je Udruženja pisaca dijaspore. 

Izdavač knjige je Narodne biblioteka iz Vlasotinca.

ISBN 978-86-88257-34-3(NBDM) 
COBISS.SR-ID 25623561. 

Komentari (4)

ostavi komentar
pet

14.01.

2022.

anonymous [neregistrovani] u 15:50

cestitka

Zasto ne objavljujete komentare. Samo sam kolegi Davinicu uputio cestitku I pozeleo sve najbolje. Hvala ako se smilujete da ovo objavite!

Odgovori
pon

10.01.

2022.

Mali Budaanonymous [neregistrovani] u 21:29

JOŠ JEDAN BISER

Poštovani kolega Daviniću, moje iskrene čestitke za koričenje još jedne tvoje knjige iz edicije "biseri".Inače, ti svojim pisanjem i životnim stilom nedvosmisleno demantuješ floskulu:"što južnije to tužnije" !

Odgovori
čet

06.01.

2022.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

Dragan

Bas mi je drago da je kolega Davinic aktivan. Obozavam njegove ''zabeleske''. Mnogo srece, uspeha i dobrog zdravlje svim koleginicama i kolegama.

Odgovori
sre

05.01.

2022.

anonymous [neregistrovani] u 14:00

Cestitka

Bravo za kolegu Davinica. Uvek sam sa posebnim zadovoljstvom uzivanjem citala njegove tekstove. Svrstavam ga u izuzetnu pojavu u nasem novinarstvu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi