Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција и Асоцијација: Зашто Министарство крије предлагаче и биографије кандидата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 04. 2018.

Коалиција и Асоцијација: Зашто Министарство крије предлагаче и биографије кандидата

Коалиција новинарских и медијских удружења коју чине УНС, НУНС, Локал Прес, АНЕМ и НДНВ (Коалиција) и Асоцијација медија (Асоцијација) траже од Министарства културе и информисања да уз имена чланова комисија за суфинасирање производње медијског садржаја од јавног интереса, која су објављена данас, након јучерашњег захтева Коалиције и Асоцијације, саопште и организације и асоцијације које су их предложиле.

Такође, Коалиција и Асоцијација очекују од Министарства културе и информисања да објави предлоге свих кандидати које су му у прописаном року достављени за избор чланова комисија, са њиховим биографијама.

Само тако, истиче Коалиција и Асоцијација, јавност ће моћи да има потпун увид који кандидати су предложени, а који изабарани у комисије за суфинасирање производње медијског садржаја од јавног интереса.

Коалиција и Асоцијација јуче су објавиле да комисије већинским делом нису састављене од представника репрезентативних новинарских медијских удружења, већ напротив, од представника удружења и коалиција која ни постојеће законске одредбе не познају добро.

Коалиција и Асоцијација истичу да у постојећем саставу комисија највећа и најрепрезентативнија новинарска удружења УНС и НУНС имају по два члана, док локално удружење Друштво новинара Ниша и ПРОУНС имају укупно седам чланова комисија.

Чланица коалиције Локал Прес има два, Асоцијација Медија, АНЕМ и НДНВ имају по једног члана. Поред имена чак 14 чланова комисија стоји да су независни медијски експерти.

У комисије су именована и три чиновника државних органа, што није у складу са Законом о јавном информисању и медијима.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

14.05.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 12:08

Re: Докле више...

По вама ни један независни медијски експерт није довољно квалификован и копетентан да буде члан било које комисије...Они су вам и трн у оку јер немају дил ни са једним новинарским удружењем, па нема више тога да се код доделе средстава удружења међусобно подржавају и деле новац једни другима... Стварно је жалосно све то што пишете и радите... Стидите се!!!

Одговори
уто

01.05.

2018.

Novinar [нерегистровани] у 23:33

BRUKA!

Kada su u Komisijama bili iskljucivo predstavnici Medijske koalicije, tada je po njima sve bilo ok. Imali UNS, NUNS i ANEM svoje drzavne sekretare i pomocnike ministara, Nina Brajovica, Sasu Mirkovica, Dragana Janjica, imali sve clanove komisija, dodeljivali novac sami sebi. I tada je sve bilo ok ... Sram vas bilo!
http://www.kultura.gov.rs/lat/radna_tela/komisije-za-izbor-projekta-u-oblasti-javnog-informisanja-u-2017--godini

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси