Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Прекршајно гоњење и новчано кажњавање уредника СД кафеа због извештавања с протеста недопустиво
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Прекршајно гоњење и новчано кажњавање уредника СД кафеа због извештавања с протеста недопустиво

Удружење новинара Србије (УНС) сматра недопустивим новчано кажњавање новинара који су извештавали са протеста и тражи од полиције да одустане од прекршајног поступка против уредника смедеревског онлајн медија СД кафе Жељка Милојевића.

"Казнили су ме на основу, како кажу, непосредног опажања. Добио сам и уплатницу да платим 5000 динара, односно половину тог износа у року од осам дана. Не желим из принципа да платим, апсурдно је. Нисам дошао да учествујем већ да извештавам. То је кршење права новинара", рекао је УНС-у Милојевић.
 
Милојевић је УНС-у рекао да 18 година ради и да је носио велики фотоапарат са објективом, да сви у Смедереву знају да је новинар и да је писање казне због извештавања са догађаја у најмању руку сулудо.

"Написали су ми пријаву у 14 сати, а ја сам био са супругом у кафићу тада. Стигао сам на протест у 14.40 јер сам се вратио по меморију коју сам заборавио. Није полицајац могао да ме види на протесту у време у које нисам био. То је измишљотина" рекао је Милојевић. Он додаје да му нико није пришао да би га легитимисао.

УНС ће о овом случају обавестити Сталну радну групу за заштиту новинара и Радну групу за безбедност и заштиту новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси