Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Све што смо објавили о фирми супруге директора БИА је тачно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 08. 2020.

Извор: УНС

УНС: Све што смо објавили о фирми супруге директора БИА је тачно

Све информације које је Удружење новинара Србије (УНС) објавило у уторак у тексту под насловом „Фирми супруге директора БИА скоро 40 хиљада евра за медијске пројекте ове године“ су тачне и лако проверљиве.

Телевизија Плус, у власништву сина директора Безбедносно-информативне агенције, покушала је да демантује тај текст и оптужила наше удружење и телевизију Н1, која је пренела информације УНС-а, да смо изнели „класичне неистине“ на рачун фирме власникове мајке.  

Тачно је да су у Крушевцу пројекти фирме Ирене Гашић добили укупно 1,9 милиона динара за медијске садржаје на истоименом порталу и крушевачкој Телевизији Плус.

Тачно је и да на интернету није могуће наћи портал ADD production, који не постоји ни у Регистру медија.

Телевизија Плус сада тврди да је тај портал регистрован. Међутим, чак и из прилога те телевизије, која покушава да демантује УНС, види се да је реч о другом порталу - tvplus.rs, чији је издавач ADD production. Главни уредник тог сајта је син Братислава и Ирене Гашић Владан.

УНС подсећа да у Закону о јавном информисању и медијима пише да новинар није одговоран за информацију која је садржана у документу органа јавне власти и за коју постоји оправдани интерес јавности, што је управо случај са решењем о суфинансирању медијских пројеката у Крушевцу.

Објављивање информација о добитницима новца на медијским конкурсима ове године има посебан значај, с обзиром на то да је за 143 расписана конкурса на републичком, покрајинском и локалном нивоу опредељено укупно 1,7 милијарди динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси