Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поповић: Забрањен спот СНС-а у којем се појављује дете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2020.

Извор: Инсајдер

Поповић: Забрањен спот СНС-а у којем се појављује дете

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) је данас потребном већином гласова забранио предизборни спот Српске напредне странке у којем се појављују лидер те странке и председник Србије Александар Вучић и једна шестогодишња девојчица, рекла је за Инсајдер чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић.

Одлуком РЕМ-а наложено је да се емитовање овог спота СНС-а прекине у року од 24 сата.

Недавно је емитован нови предизборни спот СНС под слоганом “За нашу децу” у којем лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић разговара са девојчицом којој жели да “врати оца из Немачке”.

Поповић је раније за Инсајдер рекла да нема дилему око тога да је у предизборном споту СНС-а дошло до злоупотребе детета и повреде Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

Иначе, Заштитник грађана Зоран Пашалић је, након сазнања да постоји сумња да је у једном од емитованих предизборних видео спотова повређено право детета, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Након емитовања овог спота у јавности је постављено питање да ли је њиме злоупотребљено дете у политичке сврхе и прекршен правилник о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга, а невладин сектор позвао је политичке партије да не злоупотребљавају децу у политичке сврхе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси