Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Био сам у минусу од 45 милиона евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2011.

Извор: Блиц

Био сам у минусу од 45 милиона евра

Заслуге за преокрет ситуације морам да припишем себи, каже Жељко Митровић за „Блиц“ Власник Пинк телевизије Жељко Митровић каже да је преживео једну од најтежих година у свом животу.

Потпуно се опоравио од апластичне анемије, консолидовао комплетну компанију која је била у великом минусу, успео да одбрани своју јахту коју је хрватска царина желела да му одузме и пред крај године учинио да ружичаста телевизија поново буде најгледанија у Србији.


- После најтеже и најкомпликованије године у историји Телевизије „Пинк” улазимо у период стабилног пословања захваљујући реформама које смо спровели у протеклих пола године унутар компаније. Пре шест месеци деловало је као да нема никакве шансе да изађемо из проблема, али сада је видљиво да сам успео да направим преокрет и заслуге за све то заиста морам да припишем првенствено себи.

Он каже да је после пораста гледаности „Пинка” у Србији поносан на себе.

- Био сам тешко болестан почетком године, али сам се излечио. Недавно су ми на прегледима у Немачкој радили анализе и утврдили да сам здрав. Како сам се опоравио ја, тако се опоравила и компанија.

Сада улазимо у зону стабилног пословања, што је на почетку године деловало као немогуће, а оно што сам урадио дефинитивно је чудо.

Прво сам успео да победим опаку болест, потом да се стабилизујем и да покренем бројне реформе у компанији, те коначно да велики минус у обртном капиталу сведем на крајње подношљив. Говорећи у бројевима, имали смо минус од 45 милиона евра у обртном капиталу, а тренутно је сведен на 15 милиона, с тим да ће до краја овог месеца и тај дуг бити репрограмиран и покривен - објашњава Митровић.

Највећи губитак компанија Жељка Митровића имала је у сегментима који се нису тицали телевизијског бизниса, али су проблеме правиле и „Пинк Словенија” и „Пинк Македонија”.

Делови Митровићевог „Пинк” система су поново под контролом.

„Пинк БИХ” је апсолутно стабилан и профитабилан систем, као и „Пинк М”, они су лидери гледаности у својим срединама, „Пинк Словенија” и „Пинк Македонија” се консолидују.

- Српски „Пинк” као основа целог мог пословног система је имао највећи удар. Све сам то доживео као изазов и подстицај за креативне потезе, јер је лако одржавати лидерске позиције у стабилним временима и срединама. Када се у једном тренутку све заљуљало и мало потонуло, посебно у време велике светске кризе, било је потребно пуно знања и енергије да се вратимо на врх. Последњи пут када сам оволико радио било је пре неких петнаест година.

Пре четири године проводио сам у Београду око двеста дана, пре три године око сто педесет, а пре две године испод сто. Ове године сам готово непрекидно у Београду и радим између шеснаест и осамнаест сати дневно. Бавио сам се најситнијим детаљима од стратешких до програмских. Реконструисао сам програмску шему и добио више од жељеног резултата.

Митровић каже да је „Пинк” кренуо с обнављањем и куповином најмодерније емисионе технике за дигитализацију.

- Донео сам стратешку одлуку да се ослобађам свих спољних послова којима сам се бавио и враћам се искључиво пословању телевизије и производњи програма - каже он.

Нове серије

Од следеће године крећу нове "Пинкове" серије.

- Они провајдери који имају своје телевизије и праве своје програме биће у предности над онима који програме само купују и емитују. Планирамо идуће године поново да производимо своје телевизијске серије и филмове -рекао нaм је на крају разговора Жељко Митровић.

 Владимир Ђурић Ђура

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси