Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удвостручена казна за нападача на новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2011.

Извор: Дневник

Удвостручена казна за нападача на новинара

Апелациони суд у Београду о случају Владимира Митрића из Лознице

Апелациони суд у Београду је првостепену пресуду Основног суда у Лозници нападачу на лозничког новинара Владимира Митрића преиначио у делу о казни коју је удвостручио и, због кривичног дела тешке телесне повреде, Љубинка Тодоровића осудио на годину дана затвора.

Митрић је јуче рекао Танјугу да је управо добио писани отправак пресуде изречене после две претреса, у септембру и октобру, пред трочланим већем Апелационоиг суда којим је председавао Сретко Јанковић, поступајући по жалбама које су на првостепену пресуду упутили основни јавни тужилац у Сремској Митровици и Тодоровићев бранилац.

У пресуди Апелационог суда је наведено да је уважена „жалба Основног јавног тужиоца у Сремској Митровици (који је по службеној дужности учествовао у поступку), па се пресуда Основног суда у Лозници од 8. септембра 2010. године преиначава само у делу одлуке о казни”.

Апелациони суд је потврдио првостепену одлуку којом је „због кривичног дела тешке телесне повреде” Тодоровић „оглашен кривим”, а преиначио је првобитну пресуду „само у делу одлуке о казни”, осудивши оптуженог „на казну затвора у трајању од једне године”.

У образложењу пресуде Апелациони суд је навео да је првостепеном пресудом Тодоровић „оглашен кривим због кривичног дела тешке телесне повреде из члана 53, став 1 КЗ РС и осуђен на казну затвора у трајању од шест месеци”, у коју му је урачунато време проведено у једномесечном притвору.

Наведено је и да је оптужени „обавезан да плати трошкове кривичног поступка у износу од 94.207 динара и 5.000 динара на име паушала” и да оштећеном Митрићу „надокнади трошкове у износу од 255.000 динара, све у року од 15 дана по правоснажности пресуде, под претњом извршења”.

Напад на Митрића, дописника „Вечерњих новости”, догодио се 12. септембра 2005. године у центру Лознице, у улазу зграде у којој је становао, око 22 сата, а изведен је мучки, иза леђа, дрвеним предметом сличном палици за бејзбол, при чему је Митрић задобио прелом леве подлактице и друге тешке телесне повреде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси