Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јелена Дракулић-Петровић: Принт и онлајн издања могу заједно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2011.

Извор: Блиц

Јелена Дракулић-Петровић: Принт и онлајн издања могу заједно

Прва интегрисана редакција у Србији, али и региону, настала спајањем дневних новина „Блиц“, недељног „Блица“, бесплатних новина „24 сата“ и интернет портала Blic.rs, Žena.blic. rs, Sport.blic.rs и 24sata.rs почела је са радом пре годину дана.

Како то у пракси изгледа, објаснила је генерална директорка компаније „Рингиер Аксел Спрингер“ Јелена Дракулић-Петровић, која је изнела податке о резултатима концепта интегрисане редакције.


- Читаност штампаног издања бележи благи раст, док је рецимо „Блиц“ онлајн у односу на прошлу годину забележио велики скок. Са више од 13 милиона посетилаца у новембру 2010, у овој години тај број је порастао на више од 25 милиона.

Наша идеја је да будемо први и у принту и у онлајну, и то успешно остварујемо. Србија је можда и једини пример таквог успеха чиме не могу да се похвале остали - рекла је Јелена Дракулић-Петровић.

- Осим добрих резултата, попут повећања квалитета садржаја и синергије принта и онлајна, интегрисани систем показао је и своје слабости.

Како је навела, у процесу интеграције компанија се болно суочила са недостатком знања и вештина на тржишту.

- Две су ствари важне. Једна је да је садржај кључ и да су људи све. Уколико то немате, апсолутно сте осуђени на пропаст - поручила је Дракулић-Петровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси