Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уницеф: У медијима лажне вести о заштити од коронавируса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Уницеф: У медијима лажне вести о заштити од коронавируса

Уницеф Србија саопштио је да су се на друштвеним мрежама, као и у онлајн и неким штампаним медијима појавиле лажне поруке о заштити од коронавируса које се приписују Уницефу.

Грађани треба да потраже тачне информације о томе како да заштите себе и своје породице од познатих извора, као што су Светска здравствена организација, Уницеф, државне здравствене институције или здравствени радници.

Молимо грађане да не деле информација из непоузданих или непроверених извора, позива Уницеф. Дезинформације за време здравствене кризе могу да изазову панику, страх и стигматизацију, као и да људи остану незаштићени или да буду рањивији на вирус, указује се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да Уницеф предузима све кораке да обезбеди тачне информације о вирусу у блиској сарадњи са Светском здравственом организацијом и државним здравственим органима, али и са партнерима попут Facebooka, Instagrama, LinkedIna и TikToka.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси