Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пола године након хапшења, узбуњивач Обрадовић без оптужнице и под суспензијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2020.

Аутор: Јелена Зорић Извор: Н1

Пола године након хапшења, узбуњивач Обрадовић без оптужнице и под суспензијом

Пре скоро пола године ухапшен је узбуњивач Александар Обрадовић који је обелоданио ко су приватни трговци оружјем који зарађују, док ваљевски Крушик пропада. Пре непуна три месеца пуштен је из притвора. Против њега и даље није подигнута оптужница, а телевизија Н1 разговарала је са Обрадовићем о томе, како после свега живи узбуњивач у Србији.

Из притвора је изашао половином децембра. Истрага се води већ готово шест месеци, међутим оптужнице још нема. Ипак, узбуњивач ваљевског произвођача оружја Александар Обрадовић на посао се не враћа.

„Ја добродошао нисам у Крушику, за мене су капије Крушика затворене“, истиче он у интервјуу за Н1.

Руководство предузећа суспензију му је продужило до окончања поступка. Обрадовић је новинарима месецима тајно достављао информације о томе како приватни трговци оружјем тргују на штету Крушика. Када је ухапшен сви су сазнали ко је узбуњивач. Шта Обрадовићу, после свега, кажу колеге са посла?

„То је, да кажем, код мене, то питање ми изазива највећу тугу“, каже он.

Додаје да колеге с посла може само случајно да сретне.

„Све се своди на здраво или спуштање главе. Мени је рођендан био пре седам, осам дана и ово је година у којој сам добио само једну поруку од запослених у Крушику. Само од једне особе, од 3.200 радника и много људи који би ми и честитали. Али ја схватам и чујем из прича људи да се плаше да ако ми пошаљу СМС поруку да ће сносити консеквенце. Страх је велики, страх је оковао Србију“, оцењује Обрадовић.

Његов адвокат Владимир Гајић каже да за све ово време, ниједан доказ против свог клијента није видео, а тужилац је материјале одузете од Обрадовића послао на вештачења која месецима трају.

„Па један део дао, пазите ово, Војно-техничком институту, да утврде да ли се из неке техничке документације, пронађеној на његовој опреми може направити нека ракета. Тужилаштво иде као на стварање неке бизарне завере, да Обрадовић испадне као неки шпијун, неки непријатељ државе“, упозорава Гајић.

Обрадовић је иначе осумњичен за одавање пословне тајне, иако ни један документ који је доставио медијима, нема ознаку тајности.


Видео прилог Н1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси