Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЦРТА: Тврдње Зекић збуњујуће, могу се тумачити као позив на пристрасност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2020.

Извор: Н1

ЦРТА: Тврдње Зекић збуњујуће, могу се тумачити као позив на пристрасност

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) саопштио је да тврдње Оливере Зекић, чланице Савета РЕМ-а, изнесене у њеном интервјуу Вечерњим новостима, да телевизије с националном фреквенцијом „немају обавезу да дају простор заступницима бојкота“ збуњујуће су за јавност и могу се тумачити као недопустиво мешање у уређивачку политику медија, као и угрожавање интереса јавности да буде што свеобухватније обавештена о изборном процесу.

"Крајње је споран став Оливере Зекић да би медији угрозили јавни интерес преношењем ставова заговорника бојкота. Јавни интерес јесте да грађани буду упознати с аргументима свих политичких актера, како о изборној понуди, тако и о (не)постојању услова за слободне и поштене изборе. Чињеница је да је, по закону, време у посебно означеном предизборном програму резервисано искључиво за проглашене изборне листе и њихове кандидате", стоји у саопштењу.

Како је наведено, у информативном програму медији су дужни да обезбеде слободно, истинито, објективно, потпуно и благовремено информисање.

"РЕМ би морао да штити права грађана да на темељу добре информисаности доносе одлуке о томе за кога ће и да ли ће уопште гласати. Наведени став званичнице Регулаторног тела за електронске медије сугерише да медији треба да извештавају једнострано и пристрасно, игноришући чињеницу да се део опозиције определио за бојкот и да у складу с тим спроводи активности о којима јавност треба да буде обавештена", стоји у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси