Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заступница одустала, пирати дивљају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 09. 2011.

Извор: Дневник

Заступница одустала, пирати дивљају

Радио Сомбор остао без представника државе

Сомбор - Од првог, показало се неуспелог и чак катастрофалног, покушаја приватизације Радио Сомбора, један од најстаријих локалних електронских медија у Србији, не успева да се опорави, тако да му је судбина крајње неизвесна.

Наиме, након разрешења донедавне заступнице државног капитала Аните Беретић, републичка Агенција за приватизацију је половином августа за новог заштитника свог већинског капитала у овом медију поставила Виорику Блажин из Зрењанина, која се ни до данас није појавила у Сомбору.

Мада није било могуће и званично проверити, запосленима у Радио Сомбору је усмено саопштено из надлежне Агенције да је несуђена нова заступница капитала одустала од очигледно „немогуће мисије” спасавања овог локалног електронског гласила, иако је у међувремену, током ове године, уследила новчана „ињекција” локалне самоуправе, али и покрајине и републике кроз финансирање аплицираних пројеката у вези информисања на језицима националних мањина.

Тако је Радио Сомбор, убрзо након постављања, остао без лица које би могло да потпише било који папир, налог за плаћање или рачун, пошто од фебруара ове године нема ни директора, чиме се криза у овом медију, која је кулминирала 2007. године, током саме приватизације и њеног раскидања због неизвршавања обавеза из приватизационог уговора, само продубила.

Радио којем је, поред предајника на ободу града, највреднија „имовина” регионална фреквенција добијена на претходно расписаном конкурсу, тако полако тоне у ситуацију из које се ни не назире излаз, док за исто време етером крстаре сигнали пиратских радио станица у формалном радиодифузном региону Сомбор-Апатин.

На основу контроле радио-фреквентног спектра, коју је недавно извршио РАТЕЛ међу 56 „дивљих” радио и ТВ станица у Србији у Сомбору се налази „ББ Радио”, док је у истом регион, али у Апатину, детектован рад још два нелегална емитера „отвореног” радио сигнала, „Народни” и „Радио Патак”.

Да ли ће се ускоро пронаћи решење за најугледнији легани сомборски радио и да ли ће „дивљаци” доћи под удар за ово надлежне инспекције при Министарству културе која је требало да почне са радом 19. септембра, остаје да се види.

М. Миљеновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси