Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оставка директора Ал џазире
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2011.

Извор: РТС онлајн

Оставка директора Ал џазире

Први човек Ал џазире Вадах Канфар поднео оставку после осам година на тој позицији. У документима које је објавио "Викиликс" наговештено да је Канфар одржавао блиске везе са САД и да није објављивао неке извештаје на које је Америка имала примедбе.

Фото: РТС
После осам година на позицији, генерални директор арапског сателитског канала Ал џазира Вадах Канфар поднео је оставку.

Канфарова оставка уследила је пошто је сајт Викиликс објавио низ докумената у којима је наговештено да је Канфар одржавао блиске везе са САД и пристајао да не објављује неке извештаје на које је Америка имала примедбе.

Канал Ал џазира саопштио је да је Канфар још у јулу имао намеру да поднесе оставку, а да је његова замена договорена пре месец дана. У саопштењу се не помињу депеше Викиликса, пренео је АП.

Канфар је сарадницима упутио и опроштајну поруку, у којој је навео да одлази, јер "једноставно мора да крене даље".

Он је потврдио оставку и на друштвеној мрежи Твитер, где је написао да су Ал џазири потребне промене и освежење, а на коментаре о повезаности са америчком амбасадом, одговорио је: "Забављају ме све гласине о томе зашто сам поднео оставку".

Станица Ал џазира му је захвалила на "изузетном доприносу" и на Канфарово место именовала његовог заменика шеика Ахмада бин Џасема бин Мухамеда ал-Танија, бизнисмена из Катара и члана краљевске породице.

Канфар је постао извршни директор Ал џазире 2003. године, а касније је именован за генералног директора.

Та станица са седиштем у Катару постала је позната после ваздушних напада на Авганистан 2001. године, јер је била једина ТВ мрежа која је имала право да извештава из те земље, а и прва је објављивала изјаве бившег вође Ал каиде Осаме бин Ладена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси