Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Симоновић: Омлатићу новинара Жиг инфа (АУДИО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2020.

Извор: Жиг инфо

Симоновић: Омлатићу новинара Жиг инфа (АУДИО)

Разне претње новинарима Жиг инфа, добијене преко Друштвених мрежа, што се тиче тужилаштва немају основ за гоњење, већ ако желимо можемо за такве претње поднети приватне тужбе, односно обратити се надлежном суду и поднети приватну парницу.

Ни сама чињеница да је раније после таквих претњи уследио физички обрачун, као и паљење куће нашем новинару, нису довољни за тужилаштво да се покрене поступак против многобројних страница и лажних профила на Фејсбуку.

Тужилаштву смо отворено изнели сумњу да иза таквих напада стоји Драгољуб Симоновић и његова породица, међутим  узалудни су били силни  дописи, иако се већ води поступак за кривично дело подстрекивања  од стране  Симоновића, за паљење куће новинара Јовановића.

Како би доказали ко стоји иза претњи на Друштвеним мрежама новинарима у Гроцкој, а након формирања Фејсбук групе „Правда за Драгољуба Симоновића“, кренули смо у прикупљање чврстих доказа. Наш први циљ је био инфилтрирати се у такву групу. То нисмо могли без читалаца Жиг инфа, за које смо знали да Симоновић никада неће посумњати у њих. 

Истраживање: 

Драгољуб Симоновић је са својом ћерком Јеленом дошао на идеју да на Друштвеној мрежи Фејсбук отвори групу која ће се звати „Правда за Драгољуба Симоновића“. Како не би оставили трага о оснивању групе, замолилу су њиховог сарадника Милана Марчету (о њему више- ОВДЕ) да отвори групу и накнадно постави Драгољуба Симоновића и његову ћерку Јелену за администратора те групе. Марчета је направио групу, а затим је себе избрисао са места администратора. Међутим, у том тренутку Симоновићи нису били  активни на друштвеним мрежама, те је Фејсбук обавештавао своје кориснике, који су се у том тренутку нашли на групи, да група нема администратора и понудио им могућност да постану исти.

Наш читалац из Гроцке је тако дошао на место администратора, након чега је обавестио нашег новинара Зорана Лалића. Лалић је, иначе, био припадник једне елитне диверзанстке јединице ЈНА, те је тим искуством из војске и ратних 90-их, као и добрим познавањем профила личности Симоновића, осмислио како да добије потврду да исти и његова породица стоје иза напада и провокација на Фејсбуку, на новинаре Жиг инфа првенствено.

У складу са наведеним планом, наш читалац из Гроцке је припремљен за позив за којег смо знали да ће, након одређених поступака, уследити од стране оног ко стоји иза натписа и напада на Фејсбуку.

Ти поступци су били јасни. Читалац поставља нашег новинара Лалића за администратора групе, где он делимично не дозвољава да се неки коментари објаве, све у циљу да би дошли до главног „коловође“. Могли смо групу да обришемо, да покупимо сазнања ко су њени чланови, али је план ипак био доћи до „главног“.

План је реализован. Наш читалац је убрзо добио позив од Драгољуба Симоновића, којег смо ми успешно снимили.

У том позиву Симоновић износи податке, односно потврђује све оно у шта смо сумњали, а с друге стране тужилаштво није због тих сазнања хтело да покрене поступак. Наиме, у том разговору Симоновић (који се на почетку представља као Сима) тражи од нашег читаоца да га постави за администратора, како њега тако и његову ћерку Јелену Симон (назив на Фејсбуку), како би наставили своју мисију даље и како би, између осталога, омлатили новинара Жиг инфа Зорана Лалића.

УПОЗОРЕЊЕ:

У СНИМКУ ПОСТОЈЕ ВУЛГАРНЕ РЕЧИ, ТЕ НИЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО ЗА ОСОБЕ ИСПОД 18 ГОДИНА!


Подсетимо се, на суђењу против оптуженог Драгољуба Симоновића и осталих због паљења куће новинару Милану Јовановићу, Симоновић упорно тврди да га писање Жиг инфа није дотицало, као и да он никада не би наудио новинарима. На последњем одржаном рочишту, не само што је вређао оштећеног Јовановића, већ се у препуној судници „окомио” и на поступајућег тужиоца Предрага Миловановића.

У овом истраживању открили смо да иза ове Фејсбук групе, као и странице "Првенство портал", стоји породица Симоновић, тачније поред Драгољуба ту је његова ћерка Јелена, његов брат Славко и синовац (Славков син, запослен у ЕДБ-у) Бојан. Фејсбук страница „Првенство портал“, осим пласирања лажних вести против новинара Жиг инфа, пласирала је исте и против новинара "Н1". Након што је Симоновић позвао нашег инсајдера, оригинална група „Правда за Драгољуба Симоновића“  је обрисана а затим је направљена нова.

 

Екипа Жиг инфа

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси