Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РАТЕЛ полаже рачуне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 09. 2011.

Извор: Дневник

РАТЕЛ полаже рачуне

Пред посланицима ће се на редовном заседању први пут наћи извештај о раду Републичке агенције за електронске комуникације за прошлу годину.

Ресорни одобор предложио је парламенту да усвоји тај извештај РАТЕЛ–а, као и план за 2011. годину.

У извештају се наводи да је РАТЕЛ лане је између осталог издао 23 одобрења за пружање Интернет услуга, три за радијски и тв програм, 38 за јавне телекомуникацијске мреже и шест одборења за међународно повезивање са телекомуникационим мрежама оператора из суседних земаља.

У току прошле године издате су 5374 техничке дозволе – сертификати као и 1962 сагласности за увоз робе, за чији увоз, извоз, или транзит је прописано прибављање одређене документације.

Током 2010. донето је 151 решење о забрани рада радио станица које неовлашћено користе фреквенције, покренуто је 76 прекршајних поступака и донето 98 закључака о дозволи принудног извршења одлука.

Крајем прошле године у РАТЕЛ–у је било 99 запослених. У извештају чак пише и то да су лане одржане 22 седнице Управног одбора, за које су припремљене 253 тачке дневног реда, а од половине октобра од када је изабран, до краја прошле године директор др Милан Јанковић донео је 361 решење.

С. Станковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси