Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови медији не могу да угасе новине и радио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2011.

Извор: Блиц

Нови медији не могу да угасе новине и радио

Стив Херман, главни уредник Би Би Си онлајн

Мобилни сајтови, онлајн верзије новина и друштвене мреже - неће избрисати традиционалне медије. И даље ћемо читати новине, слушати вести на радију и гледати кључне емисије на ТВ.

Нови медији ће допуњавати традиционалне медијске форме, али их неће заменити - каже Стив Херман, главни уредник Би Би Си Њуз вебсајта, који це 28. септембра говорити на регионалном New Media Summit-у у организацији АБЦ Србије Би Би Си је један од највећих информационих система у свету.

Како успевате да избегнете међусобну конкуренцију?

Доста смо радили на смањивању интерног ривалитета. Инсистирамо да различити делови Би Би Си Њуза сарађују и деле приче и информације јер је то на крају боље за публику. Са дигиталним и он-деманд платформама, скривање доброг садржаја постаје бесмислено.

Изазов за мене, као уредника сајта, јесте да обезбедим заједнички рад са ТВ и радио тимовима, како бисмо добили оно најбоље за наше дигиталне платформе.

Колико су мобилне платформе прошириле утицај Би Би Си вебсајта и које ће технолошке опције убудуће ширити утицај веба?

Мобилне платформе су свакако велика прилика за провајдере дигиталних вести јер мобилни уређаји дозвољавају непосреднији приступ корисницима. Мобилни телефон је увек код вас, па је идеалан за пријем најновијих вести. То је све битнија платформа за друштвене медије, где људи деле вести и информације.

Али, и веома битан канал кроз који нам корисници пошаљу информације када дођу до неке занимљиве вести. Мобилна технологија је тренутно један од наших највећих приоритета у области развоја.

Каква су искуства са дигиталном технологијом у медијима?

У целини веома позитивна, јер нам нуди велике могућности у ширењу дистрибуције садржаја различитим циљним групама и на различите начине.

Треба рећи да није лака та преоријентација са постојећих на нове технологије. Али ми то једноставно морамо да урадимо.

Британија се у једном може поредити са нашим регионом, где постоје засебне државе, са сличним језиком.

Како решавате питање заједничких и појединачних интересовања Шкота, Велшана, Енглеза и Северне Ирске?

Једна од предности онлајн медија јесте лако прилагођавање локалним потребама. Вести за њих производимо у центрима у тим земљама. Национална Би Би Си мрежа покрива приче релевантне за читаву Британију и свет.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси