Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава ће и даље кршити закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2011.

Извор: Блиц

Држава ће и даље кршити закон

Раде Вељановски, члан радне групе за израду медијске стратегије




Држава већ шест година крши закон, а то ће наставити да ради и уколико буде усвојен усаглашен предлог медијске стратегије. Не само да није приватизовала медије који се финансирају из буџета, већ ће основати и нове локалне, регионалне и медије савета националних мањина, каже за “Блиц” Раде Вељановски, члан радне групе за израду стратегије и професор на ФПН.

Удео државе у “Политици” и “Дневнику” је по 50, а у “Вечерњим новостима” 30 одсто. Због политичких притисака, РТС преноси седнице Скупштине Србије. Све је то незаконито.

Уместо да прода свој удео у тим медијима, држава ће доношењем ове медијске стратегије, омогућити оснивање локалних и регионалних гласила - наводи Вељановски, који додаје да је радна група била против тога.

Он каже да ће савети националних мањина такође моћи да оснују своје медије, али да “они тако неће бити у рукама мањина, већ мањинских политичких олигархија”.

Мањинама јесу потребни медији, али они не смеју да буду под контролом националних савета јер они нису ништа осим парадржавних институција. Власт би требало да се удаљи и да смањи утицај на јавна гласила, а све што чини је управо супротно - сматра Вељановски.

Н. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси