Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За новинара Курира џабе сандук и крст!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2011.

Извор: Курир

За новинара Курира џабе сандук и крст!

У знак захвалности за помоћ у набавци новог погребног возила, нашем дописнику обећали да ће га опремити на онај свет



Куршумлија - Заменик директора Комуналног предузећа у Куршумлији Милутин Јаковљевић обећао је потписнику ових редова да ће га погребна служба ове фирме - у знак захвалности због помоћи око набавке новог погребног возила - бесплатно, кад му дође време, опремити на онај свет.

До ове „великодушности“ дошло је након текста о томе како погребници често гурају или шлепују, а често и претоварају покојнике на путу до гробља јер им се возило стално квари. После тога јавили су се донатори који хоће да поклоне ново возило.

То је посебно обрадовало Јаковљевића, то јест „прву даму“, како га зову откако му је супруга изабрана за председницу општине, па је одлучио да ми се „одужи“.

- Уколико добијемо ново погребно возило, од предузећа добијаш гратис сандук, крстачу, покров... и превоз - набрајао је Јаковљевић док смо заједно у кафићу испијали јутарњу кафу.

Бррр, признајем да сам се охладио. Помислио сам: Можда је Јаковљевић као дугогодишњи радник погребне службе видео неки „знак“ на мом лицу. Већ сам замислио себе опруженог на леђима, али ме Јаковљевић вратио у живот у последњем тренутку: „Наравно, кад ти дође време“.

Размишљајући о овом поклону, схватио сам да није баш неуместан. Наиме, Јаковљевић је пре великог скока на функцију заменика директора радио баш у погребној служби. Шта би гробар могао да поклони осим погребне опреме. Да је директор пиваре, вероватно би ми понудио бесплатно пиво до краја живота. На крају, поклону се у зубе не гледа!

Антрфиле: И директор се слаже

Да бих се уверио у озбиљне намере Комуналног предузећа, позвао сам директора Дарка Лазаревића и, очекујући да каже да је то само неумесна шала његовог заменика, упитао га да ми појасни поклон.

- У реду је! Дођи да потпишемо уговор (ваљда о донацији или поклону), да остане писани траг - саопштио ми је директор Лазаревић.

М. Ђ.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси